kerkkoor.jpg

Actueel

Verbintenisdienst ds. Elly Wisselink

Verbintenisdienst ds. Elly Wisselink – zondag 19 juli 2020

Op zondag 19 juli was het dan eindelijk zover; de verbintenisdienst voor dominee Elly Wisselink kon plaatsvinden. Aanvankelijk was het plan om deze dienst in mei al te houden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. We waren dan ook blij dat er vanaf begin juli eindelijk weer een live kerkdienst gehouden kon worden. Maar het was voor zowel Elly als voor de gemeenten Nieuw-Amsterdam, Emmer-Compascuum en Dedemsvaart heel teleurstellend dat er maar een select aantal mensen bij de dienst aanwezig kon zijn, vanwege de coronamaatregelen. Om dat gemis een beetje te compenseren hing er een mooi spandoek in de kerk met de tekst ‘Welkom Elly Wisselink’.

Dominee Jonathan Zondag opende de dienst en sprak uit dat we dankbaar zijn dat God, met de komst van Elly, heeft voorzien in een nieuwe predikant in onze gemeente en ons met deze verbintenisdienst weer een nieuwe start geeft. Voorzitter van de kerkenraad Maaike Hiemstra, blikte terug op een lange pittige zoektocht die door de beroepingscommissie met veel energie en zorgvuldigheid is uitgevoerd en waarna de beroeping van Elly unaniem door de kerkenraad en ook door de gemeente is aanvaard.Intrededienst Elly Wisselink Elly handen opgelegd

Vervolgens werd Elly in begrijpelijke taal van deze tijd, verbonden aan onze gemeente. Daarbij werd de wens uitgesproken dat Elly zich snel thuis mag voelen in Dedemsvaart en tot zegen mag zijn voor onze gemeente. 

De verbintenisdienst kan via de kerkomroep nog teruggekeken worden en bekijk hier de foto’s. Nader kennismaken met Elly kan hier.

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact