bijbelstudie.jpg

Actueel

Huispaaskaars bestellen

Het licht van de kaars symboliseert het licht van Christus en staat in alle tijden voor geloof en hoop. Daarom bieden we ook dit jaar weer de mogelijkheid om je eigen huispaaskaars te bestellen. Steek de huispaaskaars aan tijdens de online-diensten, bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen of gedenkdagen van mensen die je dierbaar zijn, of als teken van solidariteit met slachtoffers van (natuur)geweld of rampen.

Je kunt kiezen uit vier varianten in vier verschillende formaten.

C. Beschermde aarde
Deze versiering staat symbool voor de bescherming van God voor onze aarde, die we momenteel zo enorm nodig hebben met de Corona-pandemie.
Het is het verlangen van iedereen dat Gods handen de Wereld zal behoeden voor alle gevaren die nu zo dichtbij zijn gekomen, maar ook het vertrouwen dat Hij ons weer zal leiden naar betere tijden zoals beschreven in Psalm 138:8.

D. Vissen en druiven
Prachtig realistisch reliëf verwijzend naar o.a. de vijf broden en de twee vissen (Mt. 14: 15-17). Jezus keek naar de hemel en dankte God. Hij brak de broden in stukken en gaf deze aan zijn leerlingen. En zij gaven ze weer aan de mensen. Iedereen kon zoveel eten als hij wilde. Er bleef zelfs nog over: twaalf manden vol.

E. Christusmonogram
Het Chi-Roh kruis. Een eenvoudige versiering in het rood/goud. Het is een afkorting van de Griekse naam ΧΡΙΣΤΟΣ (Christus), waarbij de eerste twee letters, Χ en Ρ, tot een monogram gevormd zijn.

F. Christusmonogram met vredesduif
Prachtig reliëf, Christusmonogram met daaronder een medaillon met de Heilige Geest in wit op een vlak van oranje, geel en rood. Het logo van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) is hiervan afgeleid.

Bestelinformatie 

De huispaaskaarsen kun je tot 28 februari bestellen, door je keuze telefonisch of per mail door te geven aan Wim en Ria Smit, 0523 615504 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten voor de kaarsen verschillen per formaat:
25 cm € 20,50
30 cm € 27,00
40 cm € 33,75
60 cm € 58,95

Wil je het bedrag overmaken op NL27RABO0373713215 t.n.v. Cvk.Prot.Gem.Dedemsvaart o.v.v. Paaskaars 2021. Te zijner tijd krijg je dan een telefoontje/mail dat de kaarsen kunnen worden opgehaald.

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact