ouderen.jpg

Actueel

Achter de schermen: Beamteam

Zoals de ouderen onder ons nog weten hadden we in vroeger tijden geen projectieschermen en werden de lezingen en de liederen op de borden aangekondigd. Er was later ook geluidsappara- tuur waardoor mensen thuis via de kerktelefoon
konden meeluisteren.
Nu in 2021 worden de kerkdiensten opgenomen en uitgezonden op ‘kerktijd’, via kerkdienstgemist.nl, via YouTube en links naar Facebook. Mensen kunnen diensten vanuit de kerk direct thuis meekijken of de dienst op een voor hen geschikte tijd terugkijken. Als kerkgangers kunnen we in de kerk via de beamer meezingen, meelezen en kijken, er worden filmpjes afgespeeld, kan er zelfs interactief meegedaan worden via de smartphones.
Het lijkt of dit zonder moeite en automatisch allemaal goed gaat. 
Nou, dat is wel even anders. Om alles goed te laten verlopen hebben we nu onze Beamteams. Achter de schermen zijn er veel vrijwilligers met de nodige kennis actief, die er voor zorgen dat dit allemaal soepel verloopt. Denk aan de kerk, doop-, rouw- en trouwdiensten.

Wat doen al deze vrijwilligers in de beamteams en hoe is het georganiseerd?
Er zijn twee beamteams.

  • Het team voor De Antenne. Deze bestaat uit 11 mensen, waarvan twee alleen voor de EigenwijzZ dienst, en een ‘presentator’ voor de Anders Kerken-diensten.
  • Het team voor de Van Dedemkerk bestaat uit 12 mensen. Deze verzorgen (wanneer nodig) ook de avonddiensten op zondag in de Van Dedemkerk.

De reden voor twee teams is dat elk kerkgebouw zijn eigen technische installatie (kennis) heeft. De beamteams werken zelfstandig, uiteraard in nauwe samenwerking met de predikanten. De predikanten leveren de liturgie aan. Het beamteam maakt er dan een presentatie van in het programma Easy Worship. In dit programma worden ook filmpjes verwerkt. Denk aan de presentaties in de coronaperiode, toen we niet mochten meezingen.

Naast informatie van de predikanten ontvangt men soms presentaties voor collectes of voor activiteiten. Daarnaast zijn er natuur- lijk de extra diensten, de doop-, rouw- en trouwdiensten, waarbij het beamteam geen invloed heeft op de planning, maar er wel moet zijn. Het maken van de presentatie kost ongeveer 1,5 avond per dienst.

Uiteraard is dit een korte samenvatting van wat er allemaal gebeurt bij de voorbereiding voor een dienst. Daarnaast zijn er nog veel bijkomende zaken, denk aan bijblijven met de techniek en software, zorgen dat het materiaal tijdig wordt aangeleverd, etc.
Wat uit bovenstaande blijkt, is dat dit een grote verantwoordelijkheid meebrengt voor onze vrijwilligers. Er is tijdsdruk om alles op tijd klaar te hebben en er mag niets misgaan.
 Als u voortaan een dienst bijwoont of terugkijkt, denkt u dan nog eens aan deze mensen die dit allemaal mogelijk maken.

Spreekt dit werk je aan en denk je: hier zou ik wel meer van willen weten, neem dan contact op met Herman Moes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert Menzo, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact