kinderen.jpg

Actueel

Kindercollecte 2e kwartaal Noodhulp Oekraïne

Kindercollecte 2e kwartaal

Noodhulp Oekraïne

Het is oorlog in Oekraïne. Dit betekent onbeschrijflijk leed voor de mensen daar. Ons hart gaat naar hen uit! Kerk in Actie werkt al jarenlang samen met kerken en christelijke organisaties die de meest kwetsbare mensen in Oekraïne helpen. Zij hebben onze steun harder nodig dan ooit. Help mee! 

Op de vlucht

De situatie in Oekraïne kan snel verder escaleren. In de afgelopen acht jaar oorlog zijn al 1,3 miljoen mensen in Oekraïne ontheemd geraakt. De nood wordt nu alleen maar groter. De vluchtelingenstroom neemt toe in omvang. Vanuit de dorpen in Oost-Oekraïne vluchten mensen in groepen naar het westen, op zoek naar veiligheid. 

Voedsel, onderdak en transportmiddelen

Kerk in Actie werkt al jarenlang samen met kerken en partnerorganisaties in Oekraïne, waaronder de Lviv Education Foundation (LEF). LEF biedt hulp in de Oekraïense dorpen, vangt de vluchtelingen die onderweg zijn op en voorziet hen van voedsel, onderdak en transportmiddelen. Daarnaast biedt Kerk in Actie in Oekraïne zelf maar ook aan de grenzen hulp via hun internationale kerkelijk netwerk ACT Alliiance (Action by Churches Together). Oekraïne heeft onze steun nu harder nodig dan ooit.

Steun dit werk

Steun dit werk met een bijdrage aan de kindercollecte in de kerk, via de GIVT app of op het rekeningnummer van de Diaconie NL30 RABO 0373 713 452, o.v.v. Noodhulp Oekraïne, Hartelijk dank! De Diaconie verdubbeld de opbrengst van deze collecte.

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact