Actueel

Info-avond Oekrainse vluchtelingen

Info-avond opvang Oekraïense vluchtelingen in Dedemsvaart

Het zal je niet ontgaan zijn dat er ook in de gemeente Hardenberg vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. Op dit moment worden er circa 40 vluchtelingen opgevangen in het voormalig ING-gebouw in Hardenberg. Vanaf volgende week komt hier een nieuwe locatie bij; de voormalige basisschool ‘Het Talent’ (Rheezerend 150) in Dedemsvaart. Momenteel wordt er hard gewerkt om de locatie gebruiksklaar te maken.

Informatieavond op 19 april 

Op 19 april om 19.30 uur is er in De Antenne een informatieavond over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de voormalige basisschool Het Talent aan het Rheezerend 150. Op deze bijeenkomst ontvang je algemene informatie over de opvang en over de mogelijkheden om vanuit de Dedemsvaartse samenleving een bijdrage te leveren. Daarbij kun je denken aan goederen maar ook aan vrijwillige inzet als gastheer of gastvrouw op de locatie, of in de vorm van vrijwillige inzet voor activiteiten buiten de opvanglocatie. 

Op basis van de ervaring die is opgedaan op de eerste opvanglocatie in het voormalige ING-pand in Hardenberg zullen een aantal sprekers een beeld schetsen van de verwachte gang van zaken bij de opvang in Het Talent. Deze avond is met name bedoeld voor mensen die overwegen vrijwilliger te worden maar wel graag willen weten wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. 

Informatieavond op 13 april

Op 13 april organiseert De Stuw een informatieavond van 19.30 uur tot 21.00 uur. Naast informatie over welke soorten hulp nodig zijn, is deze avond bedoeld om aanbod, ideeën en mogelijkheden uit te wisselen. Wat kunnen we samen betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen? Wie mogelijkheden ziet om een steentje bij te dragen in de opvang van deze mensen of graag mee wil komen denken is van harte welkom. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Aanmelden voor deze avond kan via tel.nr. 0523 - 26 74 78 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact