bijbelstudie.jpg

Collecte Binnenlands diaconaat 22 mei: Op adem komen in jeugddorp De Glind

In Nederland zijn ongeveer 45.000 kinderen uit huis geplaatst. Ze maakten in hun leven al té veel mee. In jeugddorp De Glind vinden deze kinderen een veilig thuis. Ze wonen bij gewone gezinnen, in 28 gezinshuizen die verspreid staan over het verder gewone dorp. De ouders hebben een opleiding om kwetsbare kinderen de juiste verzorging en opvoeding te geven. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij hun ontwikkeling en traumaherstel. Dat gebeurt door heel gewone dingen als zwemles, naar school gaan en buiten spelen, maar ook door speciale activiteiten waarbij ze werken aan zelfvertrouwen en sociale vaardigheden: paardrijden, muziekles, schilderen en judo.

Kerk in Actie steunt het werk voor kinderen in de gezinshuizen in De Glind. Geef in de collecte of maak een bijdrage over op het rekeningnummer van de Diaconie NL30 RABO 0373 713 452 o.v.v. De Glind, en steun het werk voor kwetsbare kinderen in Nederland. Helpt u mee?