Skip to main content

Afscheidsweekend ds. Elly Wisselink

Emeritaat ds Elly Wisselink

In het weekend van 6 en 7 juli nemen we afscheid van ds Elly Wisselink als predikant van onze gemeente. Met een leuke voorstelling op zaterdag en een mooie dienst op zondag. Jij komt toch ook?

In 1985 werd Elly Wisselink voor het eerst bevestigd als predikant in de toen nog hervormde gemeente Winsum-Obergum. Daarna volgden Veldhoven en Nieuw-Amsterdam voordat ze in 2020 predikant werd in Dedemsvaart. Na bijna 40 jaar predikantschap gaat Elly Wisselink per 1 augustus 2024 met emeritaat. En ze werkte bij ons met plezier. Ze heeft haar emeritaat zelfs nog uitgesteld om bij ons de vier jaar vol te maken. We laten haar vertrek niet ongemerkt voorbij gaan. We maken er een mooi afscheidsweekend van.

Voorstelling De bijbel gezongen

Op zaterdag 6 juli wordt er in de Antenne een voorstelling gehouden met als titel De Bijbel gezongen. Kees Posthumus en Juul Beerda nemen ons mee door de Bijbel met liedjes en sketches. Luchtige en meer serieuze momenten wisselen elkaar af. Ds Elly Wisselink wilde voor haar afscheid geen cadeau. Ze wilde wel deze voorstelling cadeau laten doen aan de gemeente en aan het dorp. Het spreekt voor zich dat iedereen welkom is: jong en oud, wel of geen lid van de kerk. De voorstelling begint om 15 uur. Na afloop is er nog een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. De toegang is gratis.

Afscheidsdienst

Op zondag 7 juli wordt de afscheidsdienst gehouden. Deze dienst begint om 10.30 uur. Voorafgaand is er gelegenheid elkaar te spreken onder het genot van een kopje koffie of thee. In deze dienst preekt ds Wisselink voor het laatst in de Van Dedemkerk als onze eigen predikant. Het belooft een feestelijke dienst te worden met onder meer orgel en piano. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om ds Wisselink de hand te schudden. Ook wordt u dan een lunchbuffet aangeboden.

Klik hier voor de uitnodiging.