Skip to main content

Meer verbinding met elkaar via Scipio?

Meer verbinding met elkaar via Scipio?

‘Appen’ gebeurt veel om berichtjes uit te wisselen. Ook binnen kerken wordt veel gebruikgemaakt van ‘appen’. Er zijn zelfs speciale apps voor kerken. Scipio is in Nederland de meest gebruikte. Ook wij gaan die gebruiken. Scipio bestaat uit 2 onderdelen: een stuk voor financiële zaken (handig omdat acceptgiro’s stopten) en eentje voor communicatiezaken. Kerkrentmeesters en werkgroep communicatie zijn erg enthousiast over hoe hiermee meer verbinding tussen kerkleden en meer collectegemak( ipv Givt-app) kan ontstaan.

Enkele mogelijkheden van Scipio & de Scipio kerkapp

· Alle collectes digitaal, inclusief Actie Kerkbalans

· Makkelijker met elkaar contact hebben

· Overzicht met alle leden en verjaardagen

· Groepsapp mogelijk op alle niveaus, zoals wijkniveau, taakgroepen

· Eigen app-groepjes voor ieder die dat wil

Alle collectes digitaal, zonder geldverlies

De kerkrentmeesters gaan Scipio gebruiken voor Actie Kerkbalans en andere acties; dit als alternatief voor acceptgiro’s die banken vanaf 1 januari immers niet meer verwerken. Dit is dus het financiële stuk van Scipio. Tot nu toe gebruiken we wel eens de Givt-app bij kerkdiensten. Een deel van elke euro die je schenkt, gaat hiervan naar de maker van de app. Via Scipio gaat elke gift 100% naar het doel waarvoor je geeft.

Makkelijker met elkaar contact hebben

Daarnaast kent Scipio een communicatie-app. Die kunnen jij en alle andere gemeenteleden gebruiken. Zo communiceer je eenvoudig met elkaar - vergelijkbaar met Whatsapp -, maar dan specifiek binnen onze kerkgemeenschap.

Alle leden & verjaardagen: Makkelijker omzien naar elkaar

Het lijkt soms in de maatschappij alsof we steeds minder contact hebben. Ook als gemeenschap worstelen we daarmee. Hoe mooi is het dan dat je alle leden met 1 klik binnen handbereik hebt? En dat je ziet wie er jarig zijn? Vervolgens feliciteer je online of je stuurt een kaart.

Groepsapp op wijkniveau: versterkt het gemeente-zijn

Weet jij wie er in je wijk allemaal lid zijn van de Protestantse Gemeente Dedemsvaart? Dat zie je via een eigen groepsapp in Scipio heel makkelijk. Een oproepje doen, een vraag om gebed – je houdt zo makkelijk contact. Ook maak je naar wens eigen app-groepen aan. Per straat, per werkgroep, commissie of wat dan ook.

Privacy goed geregeld

De Scipio-app heeft als voordeel dat deze is gebonden aan de privacyregels. Alleen eigen kerkleden kunnen deze gebruiken. De kerkrentmeesters en werkgroep communicatie onderzoeken nu hoe en wanneer ze dit kunnen opstarten. Het zal nog wel even duren voor we dit echt gebruiken.