Voorganger ds. Günter Brandorff

vrijdag 1 januari 10:30 - 11:30
De Antenne - Wilhelminastraat 3, 7701 HA Dedemsvaart

Lees hier onze Nieuwsbrief voor deze zondag.

Kijk hier live mee met onze kerkdienst.

1e collecte:
2e collecte: Diaconie - Kinderen in de kel
3e collecte: Kindercollecte - actie Sprinkhaan, verjaag de honger in Oost-Afrika en Zuid - Azië

Diaconiecollecte uitgelicht

Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland
Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten... Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. De situatie in de vluchtelingenkampen is mensonwaardig. Veel mensen bivakkeren noodgedwongen in fragiele, zelfgemaakte bouwsels die wegwaaien als er veel wind staat. Medische zorg is er nauwelijks, ook niet voor zwangeren, pasgeboren baby’s en chronische zieken. Er is geen hulp voor getraumatiseerden. Het is er onveilig en er is veel geweld tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Via partnerorganisaties helpt Kerk in Actie vluchtelingen in Griekenland. Bij aankomst worden ze welkom geheten, krijgen ze voedsel en water en een pakketje kleding. Ook krijgen ze informatie over hun procedure en hulp bij het aanvragen van documenten. Kinderen krijgen les op een veilige plek buiten het kamp. Onderwijs geeft kwetsbare kinderen structuur. Waar mogelijk worden vluchtelingen geholpen naar een betere plek.

Kom ook in actie en geef! Geef via de Givt-app of op het bankrekeningnummer van de Diaconie NL30 RABO 0373 713 452.

Collecte 1 is voor Plaatselijk Kerkelijk Werk,
    Collecte 2 is voor de Diaconie,
    Collecte 3 is voor de Kindercollecte.