ds. Jonathan Zondag - Zangdienst

Koor: Lord, I lift my hands

Slotzang: NLB 802 Door de wereld gaat een woord op melodie van Hatikvah

Vers 1, 4, 5 en 6

Zegen (door de gemeente beantwoord met Amen, Amen , Amen)

Kijk hier live mee met onze kerkdienst.

Fred van Dijk zal de samenzang begeleiden.

De deur staat voor u en jou open!

1e collecte: Diaconie: Geef voor kinderen in Gaza en Israël.
2e collecte: Plaatselijk Kerkelijk Werk.

Diaconiecollecte uitgelicht

Geef voor kinderen in Gaza en Israël!
Op zondag 23 juni 2024 is de diaconiecollecte bestemd voor het programma van Kerk in Actie voor noodhulp aan kinderen in Gaza en Israël.

Verdubbelingsactie
De diaconie verdubbelt zelfs de collecte-opbrengst tot een maximum van 5.000 euro! Doe een gift in de collectezak, geef via de Givt-app of maak over naar rekeningnummer Diaconie PG Dedemsvaart NL30RABO 0373 713 452 o.v.v. Gaza en Israël.

Waarom geven?
Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken… Na al die vreselijke maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dát juist niet doen. Hoe je ook denkt over wat er daar gebeurt: kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn.

De escalatie van geweld in het Midden-Oosten heeft sinds oktober 2023 aan duizenden kinderen het leven gekost. Nog veel meer leven er elk moment van de dag in angst. Ze zijn zowel lichamelijk als psychisch in groot gevaar. Een groot deel van de ruim 1 miljoen kinderen in Gaza is ondervoed, bijna allemaal hebben ze extreme stress, scholen zijn gesloten. Ook in Israël zijn kinderen slachtoffer van geweld en onzekerheid, en ook zij hebben hulp nodig.

Wat doet Kerk in Actie?
Kerk in Actie helpt via haar noodhulpprogramma wereldwijd mensen in nood, en dus ook in Gaza en Israël. In de moeilijke omstandigheden aldaar wil Kerk in Actie zodra de grenzen weer open zijn, de hulp meteen opschalen. Kerk in Actie biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw.

Dat wat kinderen in Gaza en Israël overkomt zou geen enkel kind mogen meemaken.
De diaconie is blij met jouw gift.

diaconiecollecte.jpeg

Collecte 1 is voor Diaconie.
    Collecte 2 is voor PKW.

Hoofdvaart 5, 7701 JE Dedemsvaart