kruis.jpg

ds. Elly Wisselink

Kerkdiensten
-WEB-PKN-Gebouwen-02
Datum: zondag 3 juli 09:30 - 10:30

Locatie: Van Dedemkerk  |  Plaats: Dedemsvaart

Nieuwsbrief

Lees hier   onze Nieuwsbrief voor deze zondag.

Meer informatie

Kijk hier live mee met onze kerkdienst. Organist dhr. Jan F. Hooikammer

Collecten

1e collecte: KIA Werelddiaconaat.
2e collecte: Plaatselijk Kerkelijk Werk.

 

 

Collecte Diaconie: Onderwijs geeft kansarme kinderen toekomst: Geen plaats voor een kind. Dat is in India aan de orde van de dag. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede waaraan ze zo graag zouden willen ontsnappen. De organisatie Cards wil via de kinderen het onderdrukkende kastensysteem doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten, Bala Bata’s genoemd, biedt Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn. Cards besteedt veel aandacht aan de thuissituatie van de kinderen en probeert ook de armoede in de achtergestelde gemeenschappen te doorbreken. Via deze vorm van onderwijs wil Cards in de periode 2020-2023 5 tot 15 zogenaamde 'kinderarbeid vrije zones' tot stand brengen en sociale verandering teweegbrengen in de Dalit-gemeenschap. Vandaag collecteren we voor dit werk, we bevelen deze collecte van harte bij u aan! Helpt u mee? Dank u wel!

Kindercollecte 3e kwartaal: Dreigende hongersnood in Ethiopië, in het zuiden en oosten van Ethiopië zijn ze van oudsher gewend aan droogte. Nu het klimaat verandert en de regen onregelmatiger valt is het nóg veel belangrijker héél zuinig om te gaan met water en vruchtbare grond, om de juiste zaden en landbouwmethoden te gebruiken en om ook wat geld te verdienen voor tijden van nood. Ethiopische partners van Kerk in Actie leren boeren om beter voorbereid te zijn op de gevolgen van de klimaatverandering. Waar deze mensen eerder een deel van het jaar afhankelijk waren van voedselhulp, kunnen zij zichzelf nu redden en helpen ze hun hele dorp vooruit. Met jouw bijdrage aan deze collecte steun je via Kerk in Actie onder andere 3500 mannen, vrouwen en kinderen in Ethiopië om beter voorbereid te zijn op klimaatverandering. Help je mee?

 

 

Je kunt jouw bijdrage op verschillende manieren geven:

  • Overmaken op de bankrekeningen: Diaconie, NL30 RABO 0373 713 452 en Plaatselijk Kerkelijk Werk, NL27 RABO 0373 713 215.
  • Overmaken via de Givt-app die je kunt downloaden via www.givtapp.net/download. Geef aan de 3 collectes door na het invullen van een bedrag voor de 1ste collecte, te kiezen voor ‘collecte toevoegen’.
    Collecte 1 is voor KIA Werelddiaconaat.
    Collecte 2 is voor Plaatselijk Kerkelijk Werk.
  • Heb je de Givt-app al gedownload, dan kun je direct geven via deze link: https://bit.ly/2UkqTBv

Bekijk onderstaand filmpje voor meer uitleg over de Givt-app.

 

 

E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Hoofdvaart 5, 7701 JE Dedemsvaart

 

Kaart


Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact