kruis.jpg

ds. Elly Wisselink

Datum: zondag 3 juli 09:30 - 10:30

Locatie: Van Dedemkerk  |  Plaats: Dedemsvaart

Lees hier   onze Nieuwsbrief voor deze zondag.

Kijk hier live mee met onze kerkdienst. Organist dhr. Jan F. Hooikammer

1e collecte: KIA Werelddiaconaat.
2e collecte: Plaatselijk Kerkelijk Werk.

Collecte Diaconie: Onderwijs geeft kansarme kinderen toekomst: Geen plaats voor een kind. Dat is in India aan de orde van de dag. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede waaraan ze zo graag zouden willen ontsnappen. De organisatie Cards wil via de kinderen het onderdrukkende kastensysteem doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomsten, Bala Bata’s genoemd, biedt Cards huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Kinderen krijgen weer zelfvertrouwen en hun schoolprestaties verbeteren. Door de liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn. Cards besteedt veel aandacht aan de thuissituatie van de kinderen en probeert ook de armoede in de achtergestelde gemeenschappen te doorbreken. Via deze vorm van onderwijs wil Cards in de periode 2020-2023 5 tot 15 zogenaamde 'kinderarbeid vrije zones' tot stand brengen en sociale verandering teweegbrengen in de Dalit-gemeenschap. Vandaag collecteren we voor dit werk, we bevelen deze collecte van harte bij u aan! Helpt u mee? Dank u wel!

Kindercollecte 3e kwartaal: Dreigende hongersnood in Ethiopië, in het zuiden en oosten van Ethiopië zijn ze van oudsher gewend aan droogte. Nu het klimaat verandert en de regen onregelmatiger valt is het nóg veel belangrijker héél zuinig om te gaan met water en vruchtbare grond, om de juiste zaden en landbouwmethoden te gebruiken en om ook wat geld te verdienen voor tijden van nood. Ethiopische partners van Kerk in Actie leren boeren om beter voorbereid te zijn op de gevolgen van de klimaatverandering. Waar deze mensen eerder een deel van het jaar afhankelijk waren van voedselhulp, kunnen zij zichzelf nu redden en helpen ze hun hele dorp vooruit. Met jouw bijdrage aan deze collecte steun je via Kerk in Actie onder andere 3500 mannen, vrouwen en kinderen in Ethiopië om beter voorbereid te zijn op klimaatverandering. Help je mee?

Collecte 1 is voor KIA Werelddiaconaat.
    Collecte 2 is voor Plaatselijk Kerkelijk Werk.

Hoofdvaart 5, 7701 JE Dedemsvaart

Kaart