Kinderen & jongeren

Kinderen en Jongeren

Kinderen & jongeren

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Onze gemeente wil ook voor kinderen en jongeren een fijne en veilige plek zijn, waar ze zichzelf en hun geloof kunnen ontdekken. Daarnaast willen we ze ook volop ruimte bieden voor plezier, activiteiten en gezelligheid, samen met leeftijdsgenoten. 

We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zich thuis voelen in onze kerk. Daarom organiseren we allerlei activiteiten voor hen, zowel tijdens die kerkdienst als door de week.

 • Clubs voor kinderen

  Clubs

  Voor alle kinderen die het leuk vinden om te knutselen, spelletjes te spelen en elkaar te ontmoeten is er elke maandag-, dinsdag- en woensdagavond club in het Kruispunt.
  Elke week beginnen we met een gedichtje, gebed of Bijbelverhaal, waarna we een knutselwerkje maken, spelletjes spelen of een andere activiteit doen. We hebben een leuke groep van zo’n 30 kinderen, verdeeld over vier groepen:

  1. Maandagavond: 18.30 - 19.30 voor groep 2, 3 en 4
  2. Dinsdagavond: 19.00 - 20.00 voor groep 6, 7 en 8
  3. Woensdagavond: 18.30 - 19.30 voor groep 2, 3 en 4
  4. Woensdagavond: 18.30 - 19.30 voor groep 5 en 6

  Naast deze wekelijkse avonden organiseren we elk jaar verschillende activiteiten voor alle groepen zoals Sinterklaas, Kerst en een kampweekend.

  Lijkt het je leuk om te komen? Kom gerust een keertje langs!

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Kleurplaten

  Heb je zin om te kleuren of te knutselen? Hier vind je heel veel verschillende kleur- en knutselplaten. Deze kunnen ook vrijblijvend gebruikt worden voor de kinderoppas, kinderkerk, de clubs of gewoon thuis.

  Naar de kleurplaten

   

 • Jongerencatechese: #Durfte...

  … als je het aandurft om je talent in te zetten!

  Dit seizoen wordt de catechese in een iets ander jasje gestoken. We gaan elkaar uitdagen om op zoek te gaan naar wat het geloof inhoudt, naar wat onze talenten zijn en hoe we deze kunnen inzetten. Met #Durfte.. ga je samen, door middel van werkvormen, op zoek naar wat jullie passie te maken heeft met het geloof. We komen één keer in de twee weken samen als groep. Tijdens een avond gaat het om drie dingen: de gezamenlijke passie, iets leren over het geloof en iets hiervan laten zien of doen voor de gemeente. Met #Durfte.. ontwikkel je jouw talenten en geloof tegelijk, want geloof heeft alles te maken met hoofd, hart én handen!

  We beginnen dit seizoen in week 37 (13 sept - 18 sept) in ‘t Kruispunt met vier verschillende groepen:
  #DurfEnJoy: speciaal voor 12-jarigen, we gaan in gesprek over het geloof en jouw rol in de kerk aan de hand van actuele thema’s.

  #Durftegeloven: voor de tieners die de uitdaging willen aangaan om verder te gaan dan de bekende verhalen uit de Bijbel en de standaard antwoorden.

  #Durftesporten: voor de tieners die zich graag in het zweet jagen en te ontdekken wat sport en geloof met elkaar te maken hebben.

  #Durftedoen: voor de tieners die graag hun handen uit de mouwen steken en zo te ontdekken wat het geloof ons leert in het omgaan met elkaar en de wereld.

  Wat ga jij doen dit seizoen?

  Heb je nog vragen of wil je ook meedoen? Kom dan naar de informatie avond op maandag 6 september in ’t Kruispunt of je mag ook altijd even bellen of mailen met Jorien Beunk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0650487903

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact