ouderen.jpg

Predikanten en kerkelijk werkers

Ds. Günter Brandorff

Sinds 1 juli 2017 ben ik werkzaam binnen de Protestantse gemeente in Dedemsvaart. In eerste instantie werd ik voor enige maanden aangenomen, om 12 uur per week pastorale ondersteuning te bieden in de wijk Zuid-Oost van toen nog PG Dedemsvaart in wording. Later werd het aantal uren uitgebreid tot 16 uur.

Ik werd in 1952 geboren in de Duitse plaats Westerstede en ben in 1979 getrouwd met mijn echtgenote Hilda, afkomstig uit het Drentse dorp Nieuwlande. Wij wonen in Heemse (Hardenberg) en hebben inmiddels vier volwassen kinderen en zijn trotse grootouders van vijf kleinkinderen. Hilda werkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking (Baalderborg). Ikzelf was onder meer maatschappelijk werker bij MEE, werkte als docent in het MBO en was onderzoeker bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met onze moestuin en lees ik graag.

Mijn theologiestudie heb ik aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen en aan het Evangelisch Luthers Seminarium in Amsterdam gevolgd. Later werd ik voorganger in de Protestantse gemeente te Raalte. Na mijn emeritaat was ik heel erg blij met het verzoek van de Protestantse gemeente Dedemsvaart om nog een aantal uren in het pastoraat bezig te mogen zijn! Door de omstandigheden waarin de gemeente verkeert ben ik er nog steeds, nu voor 20 uur. In de nieuwe indeling ben ik wijkdominee van wijk Zuid. Daarnaast leid ik een Bijbelkring en ben ik lid (voorzitter) van de taakgroep Pastoraat. Dedemsvaart (en de voormalige gemeente Avereest) was mij vanuit mijn vroegere werkzaamheden goed bekend!

Kerkelijk denk ik oecumenisch en geloof ik in een liefhebbende en troostende God, maar ook in een God die kan twijfelen en soms geen antwoord weet. Ik geloof in Zijn zoon Jezus Christus die voor ons is gestorven en die ons in zijn leven voorgegaan is, in de wijze waarop wij als christenen in ons dagelijkse leven steeds weer opnieuw naar de juiste weg zoeken. Als voorganger wil ik midden in de gemeente en dicht bij de mensen staan: troostend, bemoedigend, stimulerend, bezielend maar ook vragen stellend en twijfelend. Een gemeente overigens, die midden in de samenleving staat en oog heeft voor alle mensen.

Contact: Ds. Günter Brandorff