Skip to main content

Predikanten en kerkelijk werkers

Ds. Jonathan Zondag

Mijn naam is Jonathan Zondag. Pastoraal ben ik verantwoordelijk voor de wijk West. U/ jij kunt me benaderen als je behoefte hebt aan een pastoraal gesprek of als je een predikant zoekt voor een doopdienst, trouwdienst of rouwdienst. Ik houd vooral van: een mooi boek, een verdiepend gesprek, het maken van een memorabele preek (niet per se in die volgorde).

Noord-Hollandse roots met een vleugje Twente

Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer. Als tiener woonde ik in Enschede. Ik heb gestudeerd in Utrecht, Princeton en Birmingham. Na mijn studie heb ik vijf jaar gewerkt als redacteur voor hoger onderwijsmagazine ScienceGuide. In 2010 werd ik predikant in het Noord-Hollandse Middenmeer en Slootdorp. Bijzonder was dat mijn vrouw Karen in diezelfde gemeenten aan het werk ging als jongerenwerker. Sinds 2018 werken we in Dedemsvaart. Nu ben ik de enige van ons twee die in de kerk werkt. Maar we runnen samen wel gezinshuis Ruach. Een gezinshuis is een plek, waar kinderen terecht kunnen die niet in een gewoon pleeggezin terecht kunnen. Wij doen dus aan gespecialiseerde pleegzorg.

Persoonlijk geloof

Heel vormend waren voor mij bijbelclubkampen in Putten. Niet dat ik het altijd eens was met hun uitleg van de Bijbel. Maar ze wisten wel een hele goede sfeer neer te zetten, een manier van omgaan die ik in Amsterdam op school miste. Ik zag daarin iets van God. Met 18 jaar deed ik belijdenis. Maar daarmee was het geloof nog niet vanzelfsprekend geworden. Ik kende rijke en dorre perioden in het geloof. Als ik terugkijk, zie ik dat ontmoetingen met andere christenen voor mij heel belangrijk zijn geweest. Juist ook om zelf bemoedigd te worden. Mede daarom ben ik graag lid van de kerk.

Contact: Ds. Jonathan Zondag