kinderen.jpg

Kinderen & jongeren

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Onze gemeente wil ook voor kinderen en jongeren een fijne en veilige plek zijn, waar ze zichzelf en hun geloof kunnen ontdekken. Daarnaast willen we ze ook volop ruimte bieden voor plezier, activiteiten en gezelligheid, samen met leeftijdsgenoten.

We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zich thuis voelen in onze kerk. Daarom organiseren we allerlei activiteiten voor hen, zowel tijdens die kerkdienst als door de week.

Clubs
Clubs voor kinderen

Voor alle kinderen die het leuk vinden om te knutselen, spelletjes te spelen en elkaar te ontmoeten is er elke maandag-, dinsdag- en woensdagavond club in het Kruispunt.
Elke week beginnen we met een gedichtje, gebed of Bijbelverhaal, waarna we een knutselwerkje maken, spelletjes spelen of een andere activiteit doen. We hebben een leuke groep van zo’n 30 kinderen, verdeeld over vier groepen:

1. Maandagavond: 18.30 - 19.30 voor groep 2, 3 en 4
  2. Dinsdagavond: 19.00 - 20.00 voor groep 6, 7 en 8
  3. Woensdagavond: 18.30 - 19.30 voor groep 2, 3 en 4
  4. Woensdagavond: 18.30 - 19.30 voor groep 5 en 6

Naast deze wekelijkse avonden organiseren we elk jaar verschillende activiteiten voor alle groepen zoals Sinterklaas, Kerst en een kampweekend.

Lijkt het je leuk om te komen? Kom gerust een keertje langs!

Kleurplaten

Heb je zin om te kleuren of te knutselen? Hier vind je heel veel verschillende kleur- en knutselplaten. Deze kunnen ook vrijblijvend gebruikt worden voor de kinderoppas, kinderkerk, de clubs of gewoon thuis.

Naar de kleurplaten

Jongerencatechese: &JOY

Logo &Joy PG DedemsvaartJesus - Others – Yourself; Dat is waar &JOY voor staat en waar wij tijdens de catechese met elkaar over nadenken. Tijdens onze avonden stappen we in het verhaal van God, leggen we deze naast onze eigen ervaringen en delen we wat deze boodschap met ons doet. We staan stil bij de eeuwenoude verhalen en verbinden deze met ons eigen dagelijks leven. Elke week komen we bij elkaar, waarbij we zorgen voor een goede mix van serieuze en vrolijke gesprekken.

De tijden en avonden zijn dit seizoen:
Maandagavond: 19.00 uur - 19.45 uur voor 12 t/m 14 jaar
Dinsdagavond: 18.30 uur - 19.15 uur voor 13 t/m 14 jaar
19.30 uur - 20.15 uur voor 12 t/m 13 jaar

Zoals de naam al zegt staan er twee werkwoorden centraal: het plezier ontdekken van het geloof (joy) en daarvan gaan genieten (enjoy). Bij de catechese gaat het om verhalen horen en vertellen, twijfels uitspreken, het geloof leren kennen en hierin je eigen mening vormen: dát is waar &JOY voor staat!

Doe gezellig mee en ontdek wat dit voor jezelf en de ander betekent. Heb jij vragen of wil je ook meedoen?

Bel 06-50487903 of mail met Jorien Beunk;