ouderen.jpg
Aktie Kerkbalans PG Dedemsvaart

Kerkbalans

De kerk krijgt geen subsidie. Onderhoud van het gebouw, de koffie, maar ook het personeel en missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Daarom doet de kerk, met de Actie Kerkbalans een beroep op de gemeente voor een financiële bijdrage. Verreweg het grootste deel van onze jaarlijkse inkomsten komt gelukkig nog altijd uit de Actie Kerkbalans. 
In de Folder-Bijdrage-leveren vind je meer informatie over de actie Kerkbalans van 2020.

Meer geven zonder meer te betalen

We attenderen je graag op de optie ‘periodiek geven’, waarmee je meer kunt geven zonder dat het je extra geld kost. Giften aan de kerk en diaconie zijn normaal gesproken pas aftrekbaar vanaf 1 procent (minimum € 60) tot maximaal 10 procent van uw verzamelinkomen (dit verzamelinkomen staat onderaan jouw aanslag inkomstenbelasting of in jouw aangifte inkomstenbelasting). Deze grenzen gelden niet als je de kerk steunt met een periodieke gift.

Periodieke gift

Een periodieke gift is een gift waarbij je minimaal vijf jaar lang, jaarlijks eenzelfde bedrag schenkt. Dit bedrag mag je volledig aftrekken bij jouw belastingaangifte. Je krijgt dus meer geld terug van de Belastingdienst dan bij een gewone gift. Dit voordeel kun je ten goede laten komen aan de kerk. Zo verhoog je jouw bijdrage, zonder dat het je extra geld kost. Met een handige schenkcalculator kun je eenvoudig zelf berekenen wat voor jou het fiscale voordeel is van periodiek geven.

Meer informatie?

Wil je meer weten over periodiek geven of wil je de folder ‘Voor hetzelfde geld geeft u meer’ ontvangen? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op!

Geef je om je kerk?

Geef dan voor je kerk. Samen kunnen we dan van betekenis zijn voor de mensen om ons heen.

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact