kerkdienst.jpg

Kerkdiensten

Kerkdiensten van PG Dedemsvaart

Onze kerkdiensten bijwonen? Je bent altijd welkom! 

Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn er bij de kerkdiensten 130 personen (volwassenen en kinderen) welkom, mits zij zich vooraf hebben aangemeld. Om dit aantal te kunnen reguleren en teleurstellingen bij aankomst bij de kerk te voorkomen, moet je je voor de kerkdienst aanmelden. Lees hier hoe je je kunt aanmelden. 

Diversiteit in diensten

In onze kerkdiensten zien we de prachtige diversiteit terug, die onze gemeente rijk is. Gemeenteleden hebben verschillende voorkeuren en daar proberen we oog voor te houden. Want of je nu van preken houdt of van zingen of vooral komt voor ontmoeting; de kerk is van ons allemaal!

Daarom organiseren we, naast de reguliere dienst van 9.30 uur, onder andere ook:


Zendingsdienst

Eén keer per jaar organiseert de Protestantse Zending en Evangelisatie Dedemsvaart (PZED) een zendingsdienst. Wij willen in deze dienst de gemeente bewust maken dat zending nodig is, zowel dichtbij als ver weg.

Als commissie hebben we een jaardoel dat we financieel steunen en tijdens de zendingsdienst is er veel aandacht voor dit jaardoel. In samenwerking met de predikant kiezen we een thema dat past bij zending en ons doel. De filmpjes die we tonen, de liederen die we zingen en de muzikale bijdrage van een (zang)groep sluiten aan bij het thema. Wij hopen dat we tijdens deze dienst, de gemeente enthousiast maken voor ons jaardoel en voor zending in het algemeen.

Kom gerust en als je vragen hebt neem dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Evangelisatiedienst

Eén keer in het jaar staat de zondagsdienst in het teken van Evangelisatie. In deze vrolijke dienst, die voorbereid wordt door leden van de werkgroep Protestantse Zending en Evangelisatie Dedemsvaart (PZED), staan we stil bij wat het betekent om Christen te zijn.

De dienst laat zien dat Christen zijn niet saai of eentonig is. Christen zijn geeft je energie en laat je weer schijnen. Mensen om je heen mogen en kunnen dat zien. Een muziekgroep of een artiest maakt de Evangelisatiedienst extra dynamisch. Een aansprekend thema leidt als een rode draad door de dienst. De voorganger kan een eigen dominee zijn, maar ook een enthousiaste spreker die een binding heeft met het thema.

Kom gerust en als je vragen hebt neem dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kruimeldienst
Kruimeldienst

Geloven dat doen we samen. Je bent nooit te jong (of te oud) om geloof te ervaren en het gevoel te hebben dat de kerk ook jouw plekje is. Daarom organiseren we vijf keer per jaar een halfuurtje in de kerk voor (klein)kinderen tussen 0 en 6 jaar. Wij luisteren naar een Bijbelverhaal, zingen kinderliederen, bidden en doen een activiteit. Tijdens dit moment is het helemaal niet erg als de kinderen niet stil zitten of eventjes heen en weer lopen. Nadat we in de kerk zijn geweest is er de gelegenheid om te kletsen met andere ouders, terwijl de kinderen nog eventjes met elkaar spelen tijdens het koffie-, thee-, of limonadedrinken.

Kom gerust en als je vragen hebt neem dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Taizéviering
Taizeviering - kerkdienst PG Dedemsvaart

Stilte, gebed en liederen staan centraal in de gebedsvieringen in de stijl en sfeer van Taizé. In deze meditatieve diensten zingen we liederen uit Taizé; een broedergemeenschap in Frankrijk waar verzoening en gemeenschap centraal staan. De liederen hebben een eenvoudig karakter en bestaan uit 1 a twee zinnen die herhaald worden.

In deze vieringen is iedereen van harte welkom! De kerk is open vanaf 18.30 uur en de viering begint om 19.00 uur. Na afloop is tijd voor ontmoeting onder het genot van een kopje thee en koffie.

Kom gerust en als je vragen hebt neem dan contact op.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opendeur- en zangdienst

Ongeveer tien keer per jaar is er een Opendeur- en Zangdienst, waar vaak een koor of zanggroep aan meewerkt. De ene maand houden we een Zangdienst, de andere maand een Opendeurdienst. Opendeurdiensten zijn van oudsher laagdrempelige inloopdiensten. Tien minuten voor de dienst beginnen we met het zingen van bekende liederen. Het thema voor de dienst komt uit het evangelisatieblad ‘Echo’ dat na afloop van de dienst meegenomen mag worden.

De diensten worden gehouden in de Van Dedemkerk en beginnen ’s avonds om 18.50 uur of 19.00 uur.

EigenwijzZ

Iedere dienst weer iets nieuws, experimenteels of verrassends, daar gaan we voor. Wat je kunt verwachten van een EigenwijzZ-dienst is dus ook voor onszelf iedere keer weer de vraag. Eén ding is zeker, de samenkomsten worden op een eigenwijze en eigentijdse manier vormgegeven. Binnen de enthousiaste groep vrijwilligers wordt dan ook regelmatig de vraag gesteld: ‘Is het EigenwijzZ genoeg?’.

Door de aanwezigheid van een gave band, een groot koor of een inspirerende (gast)predikant, zijn die diensten erg variërend. Zittend op een kleedje in de tuin van de Van Dedemkerk of staand aan een statafel, waarbij je samen nadenkt over een thema. Laat jezelf vooral verrassen en beleef het zelf! De exacte data en locatie kunt u maandelijks vinden op de website of in De Samenspraak.

Kom gerust en als je vragen hebt neem dan contact op of bezoek onze speciale facebookpagina.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Anders Kerken
Anders kerken bij PG Dedemsvaart

Een actueel thema, goede muziek, een korte overdenking en pakkende filmpjes; dat is Anders Kerken. We starten met koffie en eindigen met een popnummer. Zoals de naam het al zegt, maken we de kerkdiensten nét een beetje anders.

Onder begeleiding van onze EPN-band verbinden we gezangen, popnummers, kinderliedjes en Opwekking met elkaar en met het thema. Tijdens de voorbereiding praten we over wat dit thema voor ons persoonlijk betekent. Die persoonlijke kerkbeleving hoor en zie je terug in de dienst. Het gaat over de dingen die ons raken in het dagelijks leven en in ons geloof. Ons doel is dat iedereen de kerk verlaat met iets om over na te denken in de komende week. Iets wat je geraakt heeft of waar je juist nog even verder over wilt praten. Dan is onze Anders Kerkendienst zoals hij moet zijn; boeiend, pakkend, actueel en nét even Anders!

Kom gerust en als je vragen hebt neem dan contact op op bezoek onze Facebookpagina.

Trouwdiensten

De trouwdag van mensen is een feest. Het feest van de liefde, want op deze dag beloven jullie trouw aan elkaar. Daarbij staan we in de trouwdienst in de kerk, stil bij Gods trouw en kunnen jullie Zijn zegen vragen over jullie huwelijk.

Willen jullie trouwen in onze kerk? Neem dan contact op met jullie wijkpredikant. Ter voorbereiding op de trouwdienst voert de predikant enkele gesprekken. In deze gesprekken leert hij jullie beter kennen en kan in overleg de trouwdienst worden voorbereid en vormgegeven.

Uitvaartdiensten

Sterven is een diep ingrijpend levensmoment, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Als een dierbare overlijdt kan de periode tussen overlijden en de uitvaart vol emotie zijn. Dagen van dankbaarheid om het leven dat is geweest of dagen van verdriet om het einde van een mensenleven kunnen elkaar afwisselen. In deze periode wil de kerk pastoraal betrokken zijn bij gemeenteleden en zij die dat wensen.

Daarnaast moet er veel geregeld worden. Wilt u een kerkelijke uitvaart? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met de wijkpredikant. Hij zal de uitvaartdienst met u bespreken en voorbereiden.

Overledenen gedenken
In onze gemeente gedenken wij de overledene in de dienst op de zondag na het overlijden. Op de Eeuwigheidszondag, dat is de laatste zondag van het kerkelijk jaar, noemen wij alle namen van hen die ons in het voorbije jaar zijn ontvallen. We ontsteken daarbij voor ieder van hen een licht. Naastbestaanden worden door ons uitgenodigd voor deze dienst.


Kerkdiensten

07
dec
Van Dedemkerk
Datum: 07 december 2021, 10:00

12
dec
Van Dedemkerk
Datum: 12 december 2021, 09:30

12
dec
Van Dedemkerk
Datum: 12 december 2021, 19:00

14
dec
Van Dedemkerk
Datum: 14 december 2021, 10:00

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact