Skip to main content

Ouderen

De ouderen binnen onze gemeente vormen een belangrijke groep. Zij hebben binnen onze gemeente en in de maatschappij heel wat ontwikkelingen en veranderingen meegemaakt. Voor sommigen gaat het ouder worden gepaard met lichamelijke ongemakken. Hierdoor kunnen ze minder mobiel worden en is het bijwonen van de kerkdiensten soms niet meer mogelijk en kan er een zeker isolement ontstaan:

Dit laatste willen we voorkomen en daarom organiseren we binnen onze gemeente verschillende activiteiten speciaal voor ouderen.

Bezoekdienst Kerk Actief

Als bezoekdienst Kerk Actief brengen we bezoekjes aan gemeenteleden namens de kerk. We bezoeken mensen die alleen zijn komen te staan door het verlies van hun partner, mensen die boven de 75 jaar zijn en chronisch zieken, wanneer dat op prijs wordt gesteld. Verzoeken voor bezoek kunt u doorgeven aan de coördinatoren, predikant, ouderling of contactpersoon.
Verder organiseren we een fietstochtje en een reisje in de zomer, waar iedereen aan deel kan nemen. In december verzorgen we de kerstviering met een gezamenlijke broodmaaltijd voor de gemeenteleden van 65 jaar en ouder.

Informatie kunt u verkrijgen door te mailen naar Jackie Wieringa, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gezamelijk eten

Elke laatste vrijdag van de maand wordt er een maaltijd gekookt voor met name alleenstaande gemeenteleden. Ook mensen buiten de kerkelijke gemeente schuiven inmiddels aan. Het is een gezellig en ongedwongen gebeuren, wat twee kanten op werkt voor zowel de gasten als de kooksters.

De kooksters overleggen samen wat er klaar gemaakt gaat worden. De kosten bedragen € 5,00 per persoon en vanaf 17.45 uur kan er worden aangeschoven.
De maaltijden worden afwisselend per halfjaar in De Antenne of de Fontein geserveerd. Dit wordt bekend gemaakt op de wekelijkse Nieuwsbrief.

Neem voor inlichtingen en opgave contact op met:
Janny Naber, tel.: 0523-614 996.

Aan- of afmelden bij Gonnie Gerrits, tel. 06-22463260.

Koffie-ochtenden

Iedere woensdagochtend is iedereen van harte welkom in het Kruispunt achter de Van Dedemkerk.

Hier wordt van 9.30 uur tot 11.30 uur een lekker bakje koffie geschonken en kan er gezellig een praatje gemaakt worden.

Er is geen programma, dus u kunt binnen komen wanneer u wilt en zo lang blijven als uw wilt. Kom eens gezellig langs, u bent van harte welkom!

Ouderenmiddag 55+

In de maanden september t/m mei is er maandelijks, op donderdagmiddag, een ouderenmiddag in De Antenne.

De middagen hebben een afwisselend karakter. Soms is er een spreker of hebben we een  diapresentatie. Daarnaast organiseren we een Kerstviering, een Nieuwjaarsreceptie met aansluitend een broodmaaltijd en ook een reisje.

Over de invulling van de middagen wordt u op de hoogte gehouden via De Samenspraak en de Nieuwsbrief.

Contactpersoon: Aly Visser

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.