bijbelstudie.jpg

Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren in de kerk

Alle kinderen en jongeren zijn iedere zondag van harte welkom! Wij bieden ze graag een veilige plek waar ze elkaar en Jezus kunnen leren kennen. Tijdens de kerkdiensten zorgen we voor kinderoppas voor de allerkleinsten en is er Kinderkerk en Tienerkerk voor verschillende leeftijdsgroepen:

Kinderkerk

Kinderen van de basisschool kunnen tijdens de kerkdienst de kerk even uit voor hun eigen Kinderkerk. Tijdens Kinderkerk vertellen we een Bijbelverhaal, die we vaak uit Kind op Zondag voorlezen.

We proberen het verhaal zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de schriftlezingen die in de kerk worden gelezen. Soms zijn er leuke discussies of vergelijken we het Bijbelverhaal met voorbeelden die kinderen zelf mee hebben gemaakt.

Daarna hebben we vaak nog tijd om een spel te doen, of een knutselwerkje, een tekening of puzzel te maken.

Heb je vragen, neem dan contact op.

Oppasdienst

Voor de jongste kinderen van 0 tot 4 jaar is er tijdens de ochtenddiensten oppas. Deze vindt voor De Antenne plaats in de Koterkelder en voor de Van Dedemkerk in het Kruispunt.

Beide ruimtes zijn zo ingericht dat de kinderen hier veilig en gezellig kunnen spelen en slapen. Er zijn altijd minimaal twee oppassers aanwezig.

Tijdens de collecte kunnen de kinderen worden opgehaald, zodat ook zij de zegen aan het einde van de kerkdienst ontvangen.

Heb je vragen, neem dan contact op.

Tienerkerk

Voor tieners uit de klassen 1, 2, en 3 van het voorgezet onderwijs, is er regelmatig Tienerkerk. We gaan dan voor de preek de kerk uit en komen na de preek weer terug in de dienst.

Samen hebben we dan tijd en ruimte om gezellig bij elkaar te zijn, te delen wat ons bezighoudt en te luisteren naar elkaar. Daarin proberen we samen ook te zoeken naar de liefde van God.

Tienerkerk is op dezelfde zondagen als de basiscatechese, dus in de ochtenddienst. Data worden bekend gemaakt in de Samenspraak. Voel je welkom!

Wil je meer weten over Tienerkerk? Neem dan contact op.