Kinderen & jongeren

Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren in de kerk

Alle kinderen en jongeren zijn iedere zondag van harte welkom! Wij bieden ze graag een veilige plek waar ze elkaar en Jezus kunnen leren kennen. Tijdens de kerkdiensten zorgen we voor kinderoppas voor de allerkleinsten en is er Kinderkerk en Tienerkerk voor verschillende leeftijdsgroepen:

 • Kinderkerk

  Kinderkerk

  Kinderen van de basisschool kunnen tijdens de kerkdienst de kerk even uit voor hun eigen Kinderkerk. Tijdens Kinderkerk vertellen we een Bijbelverhaal, die we vaak uit Kind op Zondag voorlezen.

  We proberen het verhaal zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de schriftlezingen die in de kerk worden gelezen. Soms zijn er leuke discussies of vergelijken we het Bijbelverhaal met voorbeelden die kinderen zelf mee hebben gemaakt.

  Daarna hebben we vaak nog tijd om een spel te doen, of een knutselwerkje, een tekening of puzzel te maken. 

  Heb je vragen, neem dan contact op.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Oppasdienst

  Oppasdienst

  Voor de jongste kinderen van 0 tot 4 jaar is er tijdens de ochtenddiensten oppas. Deze vindt voor De Antenne plaats in de Koterkelder en voor de Van Dedemkerk in het Kruispunt.

  Beide ruimtes zijn zo ingericht dat de kinderen hier veilig en gezellig kunnen spelen en slapen. Er zijn altijd minimaal twee oppassers aanwezig.

  Tijdens de collecte kunnen de kinderen worden opgehaald, zodat ook zij de zegen aan het einde van de kerkdienst ontvangen.

  Heb je vragen, neem dan contact op.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Tienerkerk

  Tienerkerk

  Voor tieners uit de klassen 1, 2, en 3 van het voorgezet onderwijs, is er regelmatig Tienerkerk. We gaan dan voor de preek de kerk uit en komen na de preek weer terug in de dienst.

  Samen hebben we dan tijd en ruimte om gezellig bij elkaar te zijn, te delen wat ons bezighoudt en te luisteren naar elkaar. Daarin proberen we samen ook te zoeken naar de liefde van God.

  Tienerkerk is op dezelfde zondagen als de basiscatechese, dus in de ochtenddienst. Data worden bekend gemaakt in de Samenspraak. Voel je welkom!

  Wil je meer weten over Tienerkerk? Neem dan contact op.

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Kindercollecte

  Wat is de kindercollecte?

  De kindercollecte valt onder de jeugddiaconie en ieder kwartaal is de kindercollecte in de kerkdiensten, bestemd voor 1 doel. Komend jaar gaan we op weg met Duif Rainbow van Kids in Actie. Hij vliegt de hele wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij.

  Wil je weten wie Duif Rainbow is? Kijk hier:

   

  We hebben ieder kwartaal leuke nieuwe filmpjes met duivenpost en hier vind je de keurplaat die hoort bij de kindercollecte van het 1e kwartaal.

  Wat is het doel van de kindercollecte?

  Kinderopvang en gezond koken in Zuid-Afrika
  In Zuid-Afrika woont slechts een derde van de kinderen bij beide ouders. Tweederde van de kinderen leeft in armoede en in ongezonde omstandigheden. Hoe kun je als kerk van betekenis zijn voor deze kinderen en hun families? Voormalig missionaris Attie van Niekerk helpt kerken deze kinderen en hun verzorgers te steunen. Doet u mee?

  Kinderen een goede start geven met steun van kerken
  In Mamelodi, een wijk ten oosten van de stad Pretoria, is Attie met zijn organisatie NOVA een kinderopvang gestart. Coördinator Catherine Senyolo vertelt: ‘Kinderen kunnen iedere week naar deze opvang komen, zodat ze belangrijke waarden leren om een goed leven op te bouwen.” Dat gebeurt op een vrolijke speelse manier via muziek en theater. Catherine vertelt dat ook de ouders worden ondersteund: “Ze leren elkaar kennen. We bespreken onderwerpen die zij belangrijk vinden en nodigen soms gastsprekers uit.”
  Moeder Amily brengt haar dochtertje graag naar deze opvang. Ze is blij met de steun die ze krijgt bij de opvoeding, want het is goed als ouder er niet alleen voor staan. “It raises a village to grow a child”.
  Attie van Niekerk wil deze opvang, genaamd Chics, in de toekomst gaan uitbreiden naar veel meer Zuid-Afrikaanse kerken: “We zoeken contact met kerken en mensen, die op deze manier langdurig willen bijdragen aan de ontwikkeling van een kind.”  Ze werken hierin samen met bestaande centra voor kinderopvang.

  Gezonde kookovens
  Naast het kinderprogramma heeft de organisatie ook energiezuinige kookovens ontwikkeld, die veertig procent minder hout kosten en minder rook en fijnstof geven in huis. Het scheelt tijd en geld, is milieuvriendelijker, en de bewoners hebben minder last van infecties aan ogen en luchtwegen. Inmiddels zijn al meer dan 6500 ovens in gebruik in 28 dorpen in het Noordoosten van Zuid-Afrika (dichtbij het Krugerpark). Met uw steun kan het demonstratieteam nog meer dorpen uitleg geven over deze gezonde ovens. 

   Steun dit werk

  U kunt dit werk steunen via de kindercollecte in de kerk of door uw bijdrage over te maken op rekening NL 30 RABO 0373713452 van de Diaconie, o.v.v. Kindercollecte Zuid-Afrika.

   

   

Dagelijkswood.nl

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart maakt deel uit van het landelijk verband van Protestantse Kerken waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en willen delen. 

Contact