bijbelstudie.jpg

Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren in de kerk

Alle kinderen en jongeren zijn iedere zondag van harte welkom! Wij bieden ze graag een veilige plek waar ze elkaar en Jezus kunnen leren kennen. Tijdens de kerkdiensten zorgen we voor kinderoppas voor de allerkleinsten en is er Kinderkerk en Tienerkerk voor verschillende leeftijdsgroepen:

Kinderkerk

Kinderen van de basisschool kunnen tijdens de kerkdienst de kerk even uit voor hun eigen Kinderkerk. Tijdens Kinderkerk vertellen we een Bijbelverhaal, die we vaak uit Kind op Zondag voorlezen.

We proberen het verhaal zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de schriftlezingen die in de kerk worden gelezen. Soms zijn er leuke discussies of vergelijken we het Bijbelverhaal met voorbeelden die kinderen zelf mee hebben gemaakt.

Daarna hebben we vaak nog tijd om een spel te doen, of een knutselwerkje, een tekening of puzzel te maken.

Heb je vragen, neem dan contact op.

Oppasdienst

Voor de jongste kinderen van 0 tot 4 jaar is er tijdens de ochtenddiensten oppas. Deze vindt voor De Antenne plaats in de Koterkelder en voor de Van Dedemkerk in het Kruispunt.

Beide ruimtes zijn zo ingericht dat de kinderen hier veilig en gezellig kunnen spelen en slapen. Er zijn altijd minimaal twee oppassers aanwezig.

Tijdens de collecte kunnen de kinderen worden opgehaald, zodat ook zij de zegen aan het einde van de kerkdienst ontvangen.

Heb je vragen, neem dan contact op.

Tienerkerk

Voor tieners uit de klassen 1, 2, en 3 van het voorgezet onderwijs, is er regelmatig Tienerkerk. We gaan dan voor de preek de kerk uit en komen na de preek weer terug in de dienst.

Samen hebben we dan tijd en ruimte om gezellig bij elkaar te zijn, te delen wat ons bezighoudt en te luisteren naar elkaar. Daarin proberen we samen ook te zoeken naar de liefde van God.

Tienerkerk is op dezelfde zondagen als de basiscatechese, dus in de ochtenddienst. Data worden bekend gemaakt in de Samenspraak. Voel je welkom!

Wil je meer weten over Tienerkerk? Neem dan contact op.

Kindercollecte

Wat is de kindercollecte?

De kindercollecte valt onder de jeugddiaconie en ieder kwartaal is de kindercollecte in de kerkdiensten, bestemd voor 1 doel. Komend jaar gaan we op weg met Duif Rainbow van Kids in Actie. Hij vliegt de hele wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij.

Wil je weten wie Duif Rainbow is? Kijk hier:

We hebben ieder kwartaal leuke nieuwe filmpjes met duivenpost en hier vind je de keurplaat die hoort bij de kindercollecte van het 1e kwartaal.

Wat is het doel van de kindercollecte in het 2e kwartaal van 2021?

In het 2e kwartaal van 2021 zamelen wij geld in voor zorg en aandacht voor kwetsbare ouderen in Moldavië. Duif Rainbow vloog naar Moldavië, het armste land van Europa waar zieke en kwetsbare ouderen er helemaal alleen voor staan. De zorg die ze zo hard nodig hebben, is niet in de buurt. Doordat er weinig werk is in Moldavië, zijn hun kinderen in het buitenland op zoek gegaan naar werk. De ouderen blijven dus achter en leven in afgelegen dorpen onder slechte omstandigheden.

De organisatie Home Care biedt thuiszorg en ondersteunt mantelzorgers. Ze zorgen voor medische hulpmiddelen en komen op voor de rechten van ouderen. Help jij met de kindercollecte mee om meer zorg en steun te geven aan de ouderen in Moldavië?

Dit kan bijvoorbeeld via de collecte in de kerk, de Givt-app of door een bijdrage over te maken aan de Diaconie, NL30 RABO 0373 713 452 o.v.v. Kindercollecte Moldavië. Dank je wel!