Skip to main content

Jongerenreis naar Taizé

Taizé is een klein plaatsje in Frankrijk, waar ieder jaar duizenden jongeren van over de hele wereld samenkomen om een week mee te leven in het ritme van de broeders en zusters die daar in een oecumenische gemeenschap wonen.

Een week Taizé staat in het teken van ontmoeting, bezinning en stilte. Er is veel ruimte en tijd voor gesprekken over het geloof en het leven maar ook voor zelfreflectie, (samen) bidden en zingen.

Daarnaast is er ook zeker veel tijd voor gezelligheid. De week bestaat uit meerdere activiteiten, waarbij elke dag hetzelfde programma heeft. Zo ben je als jongere onderdeel van een werkteam, lees en bespreek je dagelijks een bijbeltekst onder leiding van een van de broeders in Taizé en vinden er elke dag drie diensten in de kerk plaats.

Deze diensten bestaan uit het zingen van Taizé liederen, lezingen in verschillende talen, stilte en samen bidden. Daarnaast is er ook vrije tijd om bijvoorbeeld te wandelen in de omgeving, samen spelletjes te spelen en een bezoek te brengen aan de stiltetuin in Taizé.

Taizé Dedemsvaart organiseert al jaren in de meivakantie een jongerenreis naar Taizé. Dit jaar zal de reis plaatsvinden van 28 april t/m 5 mei. Jongeren tussen de 16 en 35 jaar zijn van harte welkom om mee te gaan naar deze bijzondere plek.

Ben je benieuwd? Kom dan vrijdag 1 maart om 20:00 uur naar de informatie avond in de Antenne.

Wil je alvast meer informatie? Ga dan naar onze website (www.pgdedemsvaart.nl/taize) of bekijk onze Instagram en Facebook (taizededemsvaart).